2011. június 25., szombat

Kinder pingui szelet

Régóta szemeztem ezzel a recepttel, ugyanis a Kinder Pinguit nagyon szeretem, bár nem ehetek sokszor az enzimhiányom miatt...

A recept innen származik.


Tésztához (2 laphoz):  

      6 tojás  
      6 ek cukor  
      6 ek melegvíz
      6 ek liszt
      2 ek keserű kakaópor
      1 cs sütőpor

Tejszínes krémhez:

      5 dl tejszín (Hulala)
      2 cs habfixáló
      1/2 kk vaníliaaroma

Csokoládés krémhez:

      15 dkg csokoládé
      10 dkg margarin
      1 ek víz
      2 ek olaj

Bevonathoz:

      20 dkg étcsokoládé
      10 dkg margarin
      3 ek olaj
      1 ek víz
     

A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá a habfixálóval.
 Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.




A süti titka a türelem :D
Szépen szeletelni vékony pengéjű forró késsel lehet. Én gázláng fölött forrósítottam a kést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése