Életem első bonbonjára került sor a napokban...
Hozzávalók:
1 marék fagyasztott meggy
0,5 dl tejszín
100 gr fehér csoki
150gr étcsoki a burokhoz
Tulajdonképpen annyit tettem, hogy felolvasztottam mikróban a csokit, mivel a táblás csoki már előre temperálva van. Kikentem a formát, és ment a hűtőbe.
Elkészítettem a ganache-t, a tejszínt felmelegítettem a meggyel, majd leszűrtem, és a fehér csokihoz adtam. Folyamatosan kevergetve elolvadt a fehércsoki, majd hűlni hagytam. Amint ez megtörtént, a megdermedt csokiburokba adagoltam, majd megint hűtő 10 percre, közben újra felmelegítettem a csokit.
Lezártam a bonbonokat, amit még nagyon gyakorolnom kell .... :D
Szia Zsuzsi!
VálaszTörlésA tejszínt a fehér csokihoz adod?
Köszi!
Igen, a fehér csokihoz :)
VálaszTörlésKicsit félreérthető lehetett, javítom :)