Követtem a receptet, egyedül a tej helyett használtam tejszín, mivel az már bontott volt... :)
Hozzávalók:
400 g finomliszt
100 g Bl 80 liszt
1 mk. só
60 g cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
kb. 2 dl langyos tejszín
7 dkg olv. vaj
2,5 dkg élesztő
kb. 5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
0,5 dl forró tej
Töltelék:
100 g étcsokoládé
50 g cukor
csipet fahéj
fél marék kandírozott narancshéj
1 ek. holland kakaópor
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban majdnem porrá őrlöm.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe raktam, és dagasztás - kelesztés programra. Amikor készen volt én 4 részre osztottam, és 10-12 cm-res csíkra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és megszórtam a töltelékkel.
Majd harmónikaszerűen hajtogatom. Limaránál jól látszik :) Bele a sütőpapírral kibélelt dobozformába, és így járunk el a másik 3 darab tésztánál is. Duplájára kelesztjük langyos helyen kb 30 perc alatt. Ezután a maradék olvasztott vajat rácsurgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben először fedetlenül 15 percig, majd utána fóliával letakarva 30 percig sütöm. Ha kész forró tejjel meglocsolom, és rácson hgyom kihűlni.
Kelesztés előtt |
Kelesztés után |
Sütés után |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése