2011. december 10., szombat

Meggyes ganach-sal töltött bonbon

Életem első bonbonjára került sor a napokban...

Hozzávalók:
1 marék fagyasztott meggy
0,5 dl tejszín
100 gr fehér csoki
150gr étcsoki a burokhoz

Tulajdonképpen annyit tettem, hogy felolvasztottam mikróban a csokit, mivel a táblás csoki már előre temperálva van. Kikentem a formát, és ment a hűtőbe.
Elkészítettem a ganache-t, a tejszínt felmelegítettem a meggyel, majd leszűrtem, és a fehér csokihoz adtam. Folyamatosan kevergetve elolvadt a fehércsoki, majd hűlni hagytam. Amint ez megtörtént, a megdermedt csokiburokba adagoltam, majd megint hűtő 10 percre, közben újra felmelegítettem a csokit.
Lezártam a bonbonokat, amit még nagyon gyakorolnom kell .... :D




2 megjegyzés:

  1. Szia Zsuzsi!
    A tejszínt a fehér csokihoz adod?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Igen, a fehér csokihoz :)
    Kicsit félreérthető lehetett, javítom :)

    VálaszTörlés