Ezt a Ciabatta receptet Seafalconnál láttam, gondoltam próbáljuk meg :)
Hozzávalók:
75 dkg BL 80-as liszt
1 tk só
6dl víz
2dkg friss élesztő
Én jóval több sót raknék bele legközelebb...
Az élesztőt egy kis langyos vízzel elkeverem, és összekeverem a többi hozzávalóval, majd minimum 12 órát hagyom kovászolódni. Ha ez megvan, próbáljuk meg formézni, vagy ha nem sikerül, csak szedőkanállal öntsük egy tepsibe :D Ezt azért írom, mert nagyon lágy lesz a tésztánk...
Nekem sikerült :)
250C-ra tegyük be a sütőbe 10 percre, majd 200C-on süssük még 30 percig, vagy míg meg nem pirul.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon guszta! Mostmár muszáj lesz kipróbálnom!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy olvasóm lettél! Érezd nálam jól magad! :)
Seafalconnál fel se figyeltem rá:) Nagyon jól néz ki!:)
VálaszTörlésNahát, Róza, mit nem hallok! Szerintem ciabatta után találtál rám.
VálaszTörlésZsu, örülök, hogy sikerült, nagyon jól néz ki.
Nagyon örülök, hogy tetszik :)
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm, hogy benézett :D