2011. október 26., szerda

Tarka-barka süti

Ezt a receptet Vikinél pillantottam meg, úgy gondoltam ezt most azonnal meg kell csinálnom...

A végeredmény az volt, hogy bár 2 főre főzök-sütök, fél nap alatt elfogyott :D

Mindent úgy csináltam, ahogy Viki tette, de azért ide is bemásolom, hogy meglegyen :)



Hozzávalók
1 vanilia-gríz puding
1 eper puding
900  ml tej

3 evőkanál cukor


A tészta hozzávalói és elkészítése:
5 tojás sárgája, (fehérjéből, később habot verünk a tésztához)
25 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tej,
1 dl olaj,
25 dkg liszt,
2 teáskanál kakaó,
1 csomag sütőpor

A máz hozzávalói és elkészítése:
1 nagy pohár (450 gr-os) tejföl,
3 evőkanál porcukor és
2 csomag vaníliacukor keveréke - én bourbon vaníliát használtam
Ezt az összekevert masszát a sütőből kivett forró tésztára azonnal rá kell kenni.


Az 5 tojás sárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel elkevertem. Hozzáadtam az 1 dl tejet, az 1 dl olajat.
A liszthez hozzászitáltam a sütőport és a kakaót. Jól elkevertem és kanalanként a kikevert tojássárgájához adtam, majd a tojások fehérjét jó keményre felvertem és ezt is lazán hozzáadagoltam a barna tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítottam a tésztát és a kihűlt pudingokat vízbe mártott kiskanállal felváltva a tészta tetejére adagoltam. 

170C-os sütőben 35 perc alatt sült meg.
 


Nagyon köszönöm a receptet, sok édes pillanatot okoztál ezzel :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése