Ezt a receptet Citromhab oldalán találtam, szerintem eléggé magáért beszél, remek ötlet :)
Hozzávalók:
Tészta:
250 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
2 tojássárgája
100 ml tejföl
1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
250 g mák ( darálva )
200 g cukor
2 tojássárga
100 g margarin ( olvasztott )
100 g liszt
100 ml tejföl
75 ml tej
késhegynyi sütőpor
vanília
Hab:
4 tojásfehérje
200 g porcukor
áfonyalekvár
Elkészítés:
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, félretesszük.
Kisméretű tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejfölt fokozatosan adjuk hozzá, lehet, hogy nem kell mind.
A tésztát a tepsibe nyomkodjuk, ráöntjük a mákos masszát és
előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már a
közepe is éppen megszilárdul. Ne süssük túl, mert ha kiszárítjuk, nem
lesz olyan finom. (egyetértek!)
Amíg a tészta sül, elkészítjük a habot és a lekvárt.
A tojásfehérjéből jó kemény habot verünk. A cukrot csak a végén adjuk
hozzá és azzal lényegében csak összekeverjük.
A habot habzsákba vagy nylon zacskóba töltjük és ha a sütemény megsült, a
sütőből kivéve, azonnal a tetejére kenjük a lekvárt, majd a habbal bevonjuk.
Visszatoljuk a sütőbe, amíg a hab a tetején színesedni nem kezd.
Kihűlés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése