Nagyon megszerettük a bagetteket, most előtésztával csináltam:
Előtészta:
200 g BL 80 liszt
130 g víz
4 g élesztő
A hozzávalókat összekeverjük, és 10-12 óráig kelesztjük.
Tészta:
az összes elő tészta
3,2 dl víz (kenyérsütőgéphez elég 2,8dl)
2 tk. só
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
50 dkg BL 80 liszt
2 ek búzasikér
1 tk. cukor
1 dkg élesztő
Mindent bele kenyérsütőbe, majd olajjal kikent keleszőtálban a duplájára kelesztjük.
Amint megkelt, 4 részre osztjuk, vagy ha nagyobbakat szeretnénk, csak 2-re, formázzuk, majd megint kelesztjük.
Ha a duplájára kelt, bevagdossuk, és előmelegítjük a sütőt 230C-ra.
Egy hőálló tálba vizet teszünk, úgy félig, és a sütő aljába tesszük, hogy sok gőz keletkezhessen, majd a bagetteket vízzel lespricceljük, és egy másik tepsit teszünk a tetejére fedőnek.
20 percig sütjük így, majd levesszük a másik tepsit, ami a fedő volt, és további 5 percig sütjük.
Ha letelt, hideg vízzel bespricceljük, és várjuk a csodát :D
Majdnem kimaradt, hogy a recept Limara érdeme :)
Elnézést érte :)
Ez nagyon jól néz ki. Veszek BL lisztet és kipróbálom én is. Köszi a receptet.
VálaszTörlés