2011. július 22., péntek

Újra bagett

Nagyon megszerettük a bagetteket, most előtésztával csináltam:

Előtészta:

    200 g BL 80 liszt
    130 g víz
    4 g élesztő
A hozzávalókat összekeverjük, és 10-12 óráig kelesztjük.

Tészta:

    az összes elő tészta
    3,2 dl víz (kenyérsütőgéphez elég 2,8dl)
    2 tk. só
    2 ek. olaj
    csipet aszkorbinsav
    2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
    50 dkg BL 80 liszt
    2 ek búzasikér
    1 tk. cukor
    1 dkg élesztő

Mindent bele kenyérsütőbe, majd olajjal kikent keleszőtálban a duplájára kelesztjük.
Amint megkelt, 4 részre osztjuk, vagy ha nagyobbakat szeretnénk, csak 2-re, formázzuk, majd megint kelesztjük.
Ha a duplájára kelt, bevagdossuk, és előmelegítjük a sütőt 230C-ra.
Egy hőálló tálba vizet teszünk, úgy félig, és a sütő aljába tesszük, hogy sok gőz keletkezhessen, majd a bagetteket vízzel lespricceljük, és egy másik tepsit teszünk a tetejére fedőnek.
20 percig sütjük így, majd levesszük a másik tepsit, ami a fedő volt, és további 5 percig sütjük.
Ha letelt, hideg vízzel bespricceljük, és várjuk a csodát :D



Majdnem kimaradt, hogy a recept Limara érdeme :)

Elnézést érte :)


1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki. Veszek BL lisztet és kipróbálom én is. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés