2011. április 14., csütörtök

Meggyes rétes próbálkozásom


Előző bejegyzésemben írtam, hogy próbálkoztam a rétessel, de nem jött be igazán...




Finom lett végülis, de sok vele a munka, és a finomság nem arányos ezzel sajnos...

Hozzávalók:

1 cs réteslap (Tante Fannyt használtam 6 lapos)
2 üveg meggybefőtt
2 cs vaniliás pudingpor (főzős)
cukor
olaj
búzadara

Kezdetnek készítsük el a tölteléket:

Szűrjük le a 2 üveg meggybefőttet, a levét egy lábasba tesszük, és egy kis fahéjjal, a pudingporral csomómentesre keverjük. Teszünk hozzá annyi cukrot, hogy ne legyen édes, viszont savanyú sem, tehát ízlés szerint :D Feltesszük főni, és összeforraljuk, majd kihűtjük, és hozzátesszük a lecsöpögtetett meggyet.

A tészta:

Nedves konyharuhára ráterítünk 1 lapot, majd megkenjük olajjal, utána a másik és a 3.-dik lappal is így teszünk. Egy sávban ráhalmozzuk a meggyes tölteléket, feltekerjük a konyharuha segítségével, tepsibe tesszük, megkenjük olajjal és 200C -ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, langyosan szeleteljük.

Meghinthetjük porcukorral.

Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése