Ezt a receptet anyósomtól kaptam, igazán nagyon egyszerű, főleg kész piskótalapból... :D
Egyáltalán nem szoktam lapot venni, egyedül ehhez a tortához, mivel rengeteg időt, és csalódást lehet megelőzni vele :D
Szóval a recept:
Töltelék:
50 dkg túró
1 ek. zselatin
1 citrom reszelt héja
2 dl tejszín habbá verve
20 dkg porcukor
1 dl tejföl
1 vaniliás cukor
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a 2 féle cukrot, a tejfölt, és a reszelt citrom héját.
A zselatint kevés forró vízben megásztatjuk, amíg fel nem olvad. A túrót keveréket, és a felvert habot összekeverjük, majd a zselatint is hozzáadjuk. Rakjuk a hűtőbe pihenni 10 percig, míg a zselatin egy kicsit összesűriti a krémet.
Ezután a piskótalapot 2 vagy 3 felé vágjuk, és a lapokat megkenjük, egymásra rétegezzük úgy, hogy maradjon egy kis krém a golyók megformázásához.
Ehhez kiskanalat és a kicsi ujjunkat használjuk.
Csokiöntet:
10dkg jó minőségű étcsokoládé
2 dl tejszín
10 dkg cukor
Ezeket összemelegítjük, forrnia nem szabad!!! Majd kihűtjük, míg sűrűbb nem lesz, hogy ráönthessük a tortára.
Amint ez megvan, akkor rácsurgatjuk tetszés szerint a torta tetejére.
És fogyasztjuk
Jó étvágyat :)
Azt hittem, már minden sütemény félét ismerek, vagy láttam valahol, ez bizony számomra új megformálás és igencsak tetszetős! :)
VálaszTörlés