2011. május 11., szerda

Kevert meggyes

Szerintem mindenki ismeri ezt a remek receptet :)

Gyors, könnyű és még finom is :D

Szóval a hozzávalók:

80 dkg magozott meggybefőtt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg sütőmargarin (Rama, ilyesmi)
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 dl tej
4 tojás
Csipet só

Én a Rámát felolvasztom félig, akkor lesz puha :D
Tehát a margarin, a 4 tojás SÁRGÁJÁT, a porcukrot pici sóval fehéredésik keverjük. Utána jöhet a tej, és a sütőporral elkevert liszt. Utána keményre habosítjuk a fehérjéket, és óvatosan, hogy a hab ne törjön hozzáadjuk a keverékünkhöz.
Remek :D

Ha ez sikerült, és a konyhafalra nem kerül, akkor nem kell újrafesteni a konyhát :D
Tehát ezek után sütőpapírt teszünk egy közepes tepsibe, és beleöntjük (nem mellé) a tésztát.
A meggyet lecsöpögtetjük, és lisztbe forgatjuk, hogy ne az alján legyen az egész, hanem néha közben is :)
Ha ez is megvan, megszórhatjuk meggyel a tepsiben lévő tésztát.

FYI: A kakaós úgy készült, hogy 1 e.k. kakaó is belekerült.

Előmelegített sütőben 180C-on tűpróbáig sütjük.

Aki nem tudná, mi az a tűpróba: Fogsz egy fogpiszkálót, beledöföd a sütőben lévő tésztába vigyázva a teflonbevonatra, (már ha még van rajta :D) és ha a kihúzott fogpiszkálón nem maradt semmi, akkor jelentem készen van a finomság! :)




Hát nem zsönörű??? :)

Jó étvágyat hozzá :)

3 megjegyzés:

  1. Jó humorral kevert mindig finom meggyes!

    VálaszTörlés
  2. :)Megvan istenien néz ki:)köszönöm:)

    VálaszTörlés
  3. Szia Zsuzsa! Te nyerted meg a csomagot:) Kérlek küld el hova küldhetem! Köszönöm:)

    VálaszTörlés