2011. május 14., szombat

Öregtésztás kenyér

És megint egy Limara recept :D

Fehérkenyerét sütöttem meg öregtésztával.

Hozzávalók:

2,7 dl víz (0,7 lehet tej)
2 csapott tk. só
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav
2 ek. burgonyapehely
20-25 dkg öregtészta
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
1 dkg friss élesztő

Minden bele a gépbe, kelesztőtálban kétszeresére kelesztettem, és 2/3-át egy nagyobb és 1/3-át kisebb sütőpapírral kibélelt hőállótálba raktam. Hagytam újrakelni, bevagdostam, és 200C-on 50 percig sütöttem.

Nem lett nagyon cserepet, hiába permeteztem vízzel a jénai tetejét, majd sülés után is, de nagyon finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése