Követtem a receptet, egyedül a tej helyett használtam tejszín, mivel az már bontott volt... :)
Hozzávalók:
400 g finomliszt
100 g Bl 80 liszt
1 mk. só
60 g cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
kb. 2 dl langyos tejszín
7 dkg olv. vaj
2,5 dkg élesztő
kb. 5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
0,5 dl forró tej
Töltelék:
100 g étcsokoládé
50 g cukor
csipet fahéj
fél marék kandírozott narancshéj
1 ek. holland kakaópor
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban majdnem porrá őrlöm.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe raktam, és dagasztás - kelesztés programra. Amikor készen volt én 4 részre osztottam, és 10-12 cm-res csíkra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és megszórtam a töltelékkel.
Majd harmónikaszerűen hajtogatom. Limaránál jól látszik :) Bele a sütőpapírral kibélelt dobozformába, és így járunk el a másik 3 darab tésztánál is. Duplájára kelesztjük langyos helyen kb 30 perc alatt. Ezután a maradék olvasztott vajat rácsurgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben először fedetlenül 15 percig, majd utána fóliával letakarva 30 percig sütöm. Ha kész forró tejjel meglocsolom, és rácson hgyom kihűlni.
| Kelesztés előtt |
| Kelesztés után |
| Sütés után |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése