Régóta szemeztem ezzel a recepttel, ugyanis a Kinder Pinguit nagyon szeretem, bár nem ehetek sokszor az enzimhiányom miatt...
A recept innen származik.
Tésztához (2 laphoz):
6 tojás
6 ek cukor
6 ek melegvíz
6 ek liszt
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez:
5 dl tejszín (Hulala)
2 cs habfixáló
1/2 kk vaníliaaroma
Csokoládés krémhez:
15 dkg csokoládé
10 dkg margarin
1 ek víz
2 ek olaj
Bevonathoz:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
3 ek olaj
1 ek víz
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá a habfixálóval.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
A süti titka a türelem :D
Szépen szeletelni vékony pengéjű forró késsel lehet. Én gázláng fölött forrósítottam a kést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése