Ez a húsleves a hétvégén készült.
Receptet csak nagyjából tudok mondani, mindig máshogy készül:
Hozzávalók:
2 nagy pulykanyak
3 nagyobb sárgarépa
2-3 petrezselyem gyökér
fél karalábé
2-3 kisebb krumpli
fűszerek: só, bors, delikát
A húst egy kb 6 literes fazékban feltesszük forralni, amikor már forr, leszedjük a habját, és takarékra tesszük, minél kisebb lángra. Utána mehet bele a zöldség, és 1 ek delikát, 1 ek só, és kb 15 szem szemesbors.
Addig főzzük, míg le nem tisztul, és a zöldségek puhák, a hús leszedhető nem lesz.
Nem tudom, hogy mennyire volt zavaros ez az írás, ha valami kérdés van, szívesen válaszolok :)
Csigatésztával, cérnametélttel, eperlevéllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése