2011. szeptember 26., hétfő

Rakott darálthúsos tészta

Ez egy isteni recept, ezt bátran állíthatom.
Egyik kedves kollégám megemlítette, hogy darálthúsból szokott csinálni pörköltet, és rakott tésztának használja fel...
Na most kaptam az alkalmon, hogy én is kipróbáljam egy hasonló változatot:

fél kg darált pulykahús
1 fej hagyma
3 dl tej
2,5 dl tejföl (azért ez a mennyiség, mert a laktózmentes tejföl így vagy meggyártva :D)
2 dl paradicsomsűrítmény
1 ek étkezési keményítő vagy liszt
1-1 tk. zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom)
fél kg makaróni tészta
és jó sok sajt :D (sosem mérem le igazából, mert úgyis látszik, hogy mikor elég)

A hagymát kevés (1 ek.) olajon megdinsztelem, üvegesre párolom. Majd beledobom a húst és addig pirítom, míg el nem párolog a kiengedett leve. Közben egy tálban összekeverem a tejet, tejfölt, paradicsomsűrítményt, keményítőt, és a zöldfűszereket csomómentesre, majd a húshoz öntöm. Forrástól számítva 5 percig főzöm.
Mindeközben sós vízben kifőzöm a tésztát, lecsöpögtetem, majd a szószos hússal összekeverem, és az egészet egy vajjal kikent hőállótálba teszem.
Megszórom sajttal, és 180C-on addig sütöm, míg a sajt szép pirosra nem sül. Sztem kb 30 perc elég neki.




 Nagyon fincsi volt!

Köszönjük Peti :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése